Onze locaties

Retraites

Omdat een gezonde levensstijl na een kankerdiagnose belangrijk is, organiseert de vzw leefstijlweken in de vorm van retraites in Zuid-Frankrijk. In een kleine groep wordt onder professionele begeleiding gedurende 1 week gewerkt aan de verschillende pijlers van een gezonde leefstijl, namelijk voeding, beweging, slaap en omgaan met stress (meditatie, relaxatie, yoga).
Samen wandelen en bewegen binnen ieders mogelijkheden, gezond koken , yoga, … zoeken naar een evenwicht om zo de levenskwaliteit na kanker te verbeteren en elkaar te inspireren.

De KR Herstel & Herleef retraite 2024 gaat door van 8 tot 14 september.

Sfeerbeelden

Getuigenissen

Ik ben al enkele dagen aan het zoeken naar de juiste woorden die kunnen omschrijven wat deze retraite voor mezelf in beweging heeft gebracht. Ondanks dat ik persoonlijk al heel veel info op meerdere manier had proberen bijeen te sprokkelen (Via het UZ Leuven en het Leuvens Kankerinstituut, via het Inloophuis Leuven, via literatuur, …) ben ik positief verwonderd over wat deze week me bijbracht. De ratio was al op weg. Echter … tijdens de week van de retraite, die plaatsvond in een prachtige rustgevende omgeving – met een passende omkadering van heerlijke gerechten, met het in de praktijk brengen van theorie, met voldoende mogelijkheid om te connecteren met de andere deelnemers, met een fantastische natuur zomaar vlakbij en letterlijk voor het rapen… – heb ik de kans gekregen om ook de emotionele dimensies van mijn behandeling ruimte te geven, en dit op een zelf gekozen ritme.

De combinatie van degelijke, wetenschappelijk onderbouwde info met de juiste dosering van andere dimensies waar een kankerpatiënt nood aan heeft bij de herstart van het leven, maakt dat ik met volle overtuiging deze positieve ervaring kan aanbevelen aan anderen. Dat dit alles gerealiseerd wordt door sterke persoonlijkheden is meer dan een kwalitatief extra en is alleen maar bewonderingswaardig. Mocht er iemand een woord kennen dat straf, levendig, doortastend, energiek en krachtig combineert, die mag me dat laten weten. Dan zou ik het hier zonder  twijfel in vette letters neerschrijven!

Vele groeten en tot binnenkort bij een volgende workshop koken……

Veerle

 De retraite viel voor mij op alle vlakken mee: zowel de locatie, de groep, het programma, het tempo, …

Echt een zeer deugddoende ervaring, die ik iedereen kan aanraden. Nu, na bijna 3 maanden, helpen de inzichten, ervaringen en herinneringen me nog steeds om meer in balans door de dagelijkse uitdagingen te gaan. Ik heb er vernieuwde energie en positiviteit aan overgehouden, ben terug aangehaakt bij kanactief plus, bewuster aan het eten en aan het omgaan met mijn energie.

Wat me het meest heeft getroffen is de oprechte warmte en liefde bij de organisatoren, die ons op alle vlak 200% in de watten hebben gelegd. Ik draag de positieve vibe van de hele groep mee in mijn dagelijks leven en geniet van de contacten die we nog met elkaar hebben.

Fabienne

Ik keek wat op tegen de lange autorit, maar eigenlijk was de rit al de start van de retraite. Er werd meteen veel gebabbeld en zo vlogen de tijd en de kilometers voorbij. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd en getrakteerd op een lekker en gezond Kombucha aperitiefje, een heerlijk avondmaal en een fantastisch uitzicht vanop het terras. Ik besefte meteen dat de rit de moeite meer dan waard was. De accommodatie werd omschreven als basic, maar dat stoorde totaal niet. Het hoorde gewoon bij de authenticiteit en alles wat er moest zijn was er. ’s Morgens werden we elke ochtend wakker met een prachtige zonsopgang. Na ons ‘ochtendritueel’ wachtte er telkens een overheerlijk uitgebreid ontbijt. Met een warm gevoel blik ik terug op de work-outs en yoga rond het zwembad, de leerrijke workshops, het uitstapje naar de markt, de mooie wandeling met fantastische uitzichten, …. De dagen waren gewoon te kort.

’s Avonds werd er nog lang gebabbeld en ervaringen gedeeld op het terras. Iedereen is natuurlijk verschillend, maar toch waren sommige gevoelens zo herkenbaar. Het hele ‘K&R team’ deed zo zijn best om ons te verwennen. Het was zalig om zelf nergens aan te moeten denken, alles werd voor ons geregeld. Dit was voor mij een ‘once in a lifetime experience’, waaraan ik nog vaak met een dankbaar gevoel aan terugdenk….

Myriam

Na mijn borstkankerbehandeling in 2019, kreeg ik bij een controle in 2023 de vraag van prof Ann Smeets of het mij misschien interesseerde om mee te gaan op een “herstel-en herleef retraite “ . Ik zei dadelijk volmondig ja en zo vertrokken we in september met nog 8 andere borstkankerpatiënten en evenveel begeleiders naar het zuiden van de Ardèche. We hebben daar echt genoten en zoveel geleerd van stuk voor stuk bekwame, geëngageerde en vooral zo lieve mensen. De begeleiders stelden ons centraal, de hele week lang. We deden workshops, wandelingen, we zwommen, leerden gezond koken, we leerden ontspannen, kortom een verrijking op heel veel gebieden. Je vindt steun bij elkaar, leert van elkaar maar je kon vooral jezelf zijn. We vertrokken als lotgenoten en kwamen als vrienden terug.  En ik voelde me ook echt hersteld en herleefd! Bedankt voor alles!❤️

Sylvie

Ik kijk met het goed gevoel terug op een retraite waarin verschillende aspecten van een gezonde levensstijl werden toegelicht en je op eigen tempo en ongedwongen kon van proeven. De prachtige omgeving en het nauw contact met de natuur haalt je uit het snelle ritme van het dagelijks leven waardoor je letterlijk en figuurlijk ruimte krijgt.
Door de gesprekken met lotgenoten werd ik enerzijds weer herinnerd aan de angst, waar ongetwijfeld iedereen wel mee geconfronteerd wordt. Maar ik vond hierin ook de opportuniteit om lotgenoten moed te geven gezien mijn diagnose al langer geleden is. 
Bovendien kon ik tijdens en tussen de sessies terecht bij een heel warm team van begeleiders en coaches.
Kortom, een deugddoende ervaring!

Ilse

Een week de controle loslaten. Geen 20 balletjes tegelijk in de lucht proberen houden, niet alle touwtjes willen vasthouden. Een week gewoon niets moeten. Voor mij een hele uitdaging, “way out of my comfortzone”, maar tegelijkertijd zo comfortabel en warm thuiskomen op een plek waar ik nog nooit was geweest. Emoties toelaten en gewoon jezelf mogen zijn. Je gedragen voelen en tegelijkertijd vleugels krijgen. Terug tot jezelf mogen komen. Tranen laten stromen, maar ook lachen tot de tranen over je wangen rolden. Onbekenden werden vrienden. Alsof we elkaar al jaren kenden. Die week, alle lieve deelnemers en begeleiders, de mooie omgeving, ik koester ze als een warm dekentje in mijn hart. Dank u dekt het al lang niet meer. Het was een lotje uit de loterij dat ik ineens heel last-minute de kans kreeg om mee op retraite te gaan. Het werd uiteindelijk de Win for Life. ❤️

Annick

Contact

Interesse in één van onze projecten?

Samen ontdekken hoe wij het verschil kunnen maken?